A vastagbél mikrobioma molekuláris biológiai vizsgálata

150 000 Ft

Vastagbél bélflóra (mikrobioma) molekuláris biológiai vizsgálata. A laboratórium a székletmintában megtalálható mikroorganizmusok meghatározását végzi el 16S RNS molekuláris vizsgálattal, majd nukleinsav szekvenálás alapján. Az eredmény a mikróbák megnevezését, és a teljes vizsgált populáción belül képviselt arányát adja meg. Az eredmény számítógépen keresztül érhető el, egyedi jelszó birtokában. A kapott eredményt szakorvosunkkal személyes kiértékelés formájában irodánkban, vagy Skype-en keresztül internetes kapcsolat segítségével, esetleg telefonon átbeszélheti. A kapott vizsgálati eredményről kivonatos, összesített nyomtatott lelet készül.

Leírás

A vizsgálat – 16sRNS szevenáláson alapuló mikrobioma teszt – Észtországban, Tallinban működő laboratóriumban orvosi indikációra végzett molekuláris biológiai tesztvizsgálat. A vizsgálathoz székletmintára van szükség, a mintavevő eszközöket a leírással együtt postán juttatjuk el – a levett mintát ugyancsak postán nekünk kell visszaküldenie. Az Észt laboratóriumba a beérkezett mintákat hetente egyszer küldjük ki. A minta beérkezését követően 2-4 hét alatt készül el a vizsgálat, amely elsősorban számítógépen keresztül értékelhető ki, mivel a terjedelme nem teszi lehetővé a kinyomtatását. A lelet kiértékeléséhez, átbeszéléséhetz 20-30 perces költségmentes személyes konzultációt biztosítunk irodánkban, vagy Skype-en keresztül internetes kapcsolattal.
A vizsgálat a következőkról fogja Önt informálni:
– a székletben található mikroorganizmusok 16S RNS alapú molekuláris biológiai identifikációja (közel 180 különböző mikroorganizmus faj-szintű kimutatása), és a teljes vastagbél mikrobiomán belüli százalékos aránya
– összeveti a rendszer az Ön eredményét a hasonló égövről, kulturából származó, azonos életkorcsoportba és nemi csoportba sorolható tünetmentes (egészséges) egyedek mikrobioma leletével
– összeveti esetleg megleveő megbetegedés/diagnózis alapján a hasonló betegségben szenvedők mikrobioma leletével
– a kapott eredmény alapján javaslatokat adunk az esetleges eltérések korrekciójára: mivel, és hogyan lehet sikeresen korrigálni az esetleges eltérő állapotot.
Amennyiben pár hónap múlva ellenőrzés jelleggel újra megismételné a vizsgálatot, 10%-os további kedvezménnyel megteheti azt – ilyenkor az (összes) korábbi leletét is látja, a program azokkal is összeveti az aktuális eredményét.
A lelet kiértékelése, elemzése szakembert igényel, ezért biztosítjuk az ingyenes konzultációt a vizsgálatért kifizetett összeg ellenében. A kiértékelés végén összesített kivonatos nyomtatott leletet készítünk a vizsgálati eredményeiről. A saját eredményeiről akár otthonában is tájékozódhat korlátlanul, ehhez jelszavas elérést biztosítunk.