A vizsgálatot Szakértői Irodánk az Észtországban, Tallinban működő Mikrobioma laboratóriummal együttműködve biztosítja, orvosi indikáció alapján végzett molekuláris biológiai vizsgálat formájában.

A vizsgálat elvégzéséhez székletmintára van szükség, melyet az általunk postán kiküldött mintavevő eszközzel veheti le, a küldeményhez mellékelt leírás alapján. A mintavétel egyszerű, otthoni körülmények között bárki diszkréten elvégezheti. A levett minta hetekig stabil szobahőn, így kényelmesen postai úton visszaküldheti azt Szakértői Irodánkba.

A beérkezett mintákat hetente küldjük el a laboratóriumba – ahol a minta beérkezését követő 4-6 hét alatt készül el a lelet. A vizsgálati eredményt elsősorban számítógépen keresztül értékelhetjük ki, mivel a terjedelme nem teszi lehetővé a kinyomtatását. A lelet kiértékeléséhez, átbeszéléséhez 20-30 perces költségmentes személyes konzultációt biztosítunk irodánkban, vagy Skype-on keresztül számítógéppel.


A vizsgálat a következőkről fogja Önt informálni:

– a székletben található mikroorganizmusok 16S RNS alapú molekuláris biológiai identifikációja (közel 180 különböző mikroorganizmus faj-szintű kimutatása), és a teljes vastagbél mikrobiomán belüli százalékos aránya
– összeveti a rendszer az Ön eredményét a hasonló égövről, kultúrából származó, azonos életkorcsoportba és nemi csoportba sorolható tünetmentes (egészséges) egyedek mikrobioma leletével
– összeveti esetleg meglevő megbetegedés/diagnózis alapján a hasonló betegségben szenvedők mikrobioma leletével
– a kapott eredmény alapján javaslatokat adunk az esetleges eltérések korrekciójára: mivel, és hogyan lehet sikeresen korrigálni az esetleges eltérő állapotot.


Amennyiben pár hónap múlva ellenőrzés jelleggel újra megismételné a vizsgálatot, akkor az új leletet a korábbi eredményeivel is összehasonlíthatja – ilyenkor az (összes) korábbi leletét is látja, a program azokkal is összeveti az aktuális eredményét.

A lelet kiértékelése, elemzése szakembert igényel, ezért biztosítjuk az ingyenes konzultációt a vizsgálatért kifizetett összeg ellenében. A kiértékelés végén összesített kivonatos nyomtatott leletet készítünk a vizsgálati eredményeiről. A saját eredményeihez akár otthonában is tájékozódhat korlátlanul, ehhez jelszavas elérést biztosítunk.

A vizsgálatot Webshopunkon keresztül rendelheti meg (Kattintson ide!)

A vizsgálat ára 100 000.- Ft