A vastagbél bélflórájának legmodernebb vizsgálata – a uBiome Explorer teszt mától elérhető

Örömmel és büszkén tudatjuk minden érdeklődővel, hogy Szakértői Irodánk és az Amerikai Egyesült Államokban, Kaliforniában működő uBiome Inc. közötti megállapodás értelmében a mai naptól Magyarországon is elérhető a uBiome Explorer molekuláris biológiai módszereket alkalmazó vastagbél bélflóra-összetételt vizsgáló tesztje.

A uBiome Explorer kit kifejlesztését az USA NIH (Nationa Institute of Health – nemzeti közegészségügyi Intézet) szervezésében zajló NIH Human Microbiome Project eredményeire alapozták.

 

A vizsgálat a következő, igen egyszerű lépésekből áll:

  1. A vizsgálat megrendelése. A honlapunkon található WEBSHOP segítségével megrendelhető a vizsgálat (Kattintson ide a közvetlen eléréshez). A vizsgálat ára utánvétellel, közvetlen banki átutalással, vagy PayPal bankkártyás fizetéssel egyenlíthető ki.
  2. A webshop használatakor megadott címre elküldjük a széklet-mintavételhez szükséges mintavevő csomagot. A széklet-minta levétele egyszerű, diszkrét, bárki könnyen el tudja otthon végezni. (röviden: a mintavevő eszköz egy pici csavaros-kupakos, folyadékot tartalmazó kémcsőből, valamint mintavevő pálcából áll – ez utóbbi a fültisztító pálcára emlékeztet. A széklet-ürítést követően, az első használt WC-papír felszínéről kell a pálcával mintát venni – elég a széklettel fedett részhez hozzádörzsölni azt. Az elszíneződött pálcát bele kell dugni a kinyitott kémcsőbe, és 1 percen keresztül pörgetve belemosni a felszínére rakódott székletmintát. Ezt követően a pálcát ki kell venni, el lehet dobni. A kémcsőre a kupakot vissza kell tekerni, majd egy percen keresztül kézzel össze kell rázni azt. A lezárt csövet az adatlap kitöltése után a mellékelt postai borítékban Szakértői Irodánkba vissza kell küldeni. A levett minta rendes postai forgalomban gond nélkül küldhető).
  3. A beérkezett mintákat Szakértői Irodánk heti rendszerességgel eljuttatja a kaliforniai laboratóriumba.
  4. A uBiome laboratórium elvégzi a molekuláris diagnosztikai módszerek segítségével a beküldött minta analízisét. Az eredmény 4-6 hét alatt készül el.
  5. A kapott eredmény jelszó és kód segítségével az Interneten keresztül megtekinthető. Mivel a vizsgálati eredmény sok információt tartalmaz, ezért kinyomtatása nem lehetséges – csupán a felvetett kérdéseknek megfelelő összesített eredmény nyomtatható ki. A megrendelő számára biztosítjuk a belépő kód és jelszó segítségével az eredmény korlátlan tanulmányozását.
  6. Mivel a kapott eredmény értelmezése szakértői segítséget igényel, ezért minden megrendelő számára 20-30 perces ingyenes konzultációt biztosítunk eélőre egyeztetett időpontban – szakértői irodánkban (1137 Budapest, Újpesti rakpart 8.); vagy Skype-kapcsolat segítségével webkamerán keresztül, esetleg telefonon.

A vastagbél flóra változása az Explorer teszt segítségével nyomon követhető. Ismételt vizsgálat esetén (például diéta, pro-biotikum kezelés, esetlek mikrobioma transzplantáció után) az újabb vizsgálat eredményét a korábbival összevetve is tanulmányozhatja, így felfedezheti a hasznos, esetleg káros változásokat. A szakértői konzultáció során ezeket a változásokat mindenképpen megkeressük. Az egy éven belüli ismételt vizsgálat árából 10% kedvezményt adunk.

Mire jó ez a vizsgálat?

– A vizsgálat során megtörténik a székletben található mikroorganizmusok 16S RNS alapú molekuláris biológiai identifikációja (közel 180 különböző mikroorganizmus faj-szintű kimutatása), és a teljes vastagbél mikrobiomán belüli százalékos aránya is megállapításra kerül. Ennek segítségével teljeskörű képet kap bélflórájának aktuális állapotáról.

– A megküldött eredmény összehasonlítható a hasonló égövről, kultúrából származó, azonos életkorcsoportba és nemi csoportba sorolható tünetmentes (egészséges) emberek mikrobioma leletével (bélflórájával). Ez alapján megállapítható, hogy az Ön bélflórája mutat-e bármi eltérést a „normál” flórától – és ha igen, akkor mi az az eltérés.

– Amennyiben Ön valamilyen betegségben szenved, akkor az Ön eredményét össze lehet vetni a hasonló betegségben szenvedők mikrobioma leletével – így megítélhető a megbetegedés megléte, a folyamat iránya és súlyossága. Ismételt vizsgálatok esetében a változás is jól nyomon követhető.

– A kapott eredmény alapján javaslatokat adunk az esetleges eltérések korrekciójára: mivel, és hogyan lehet sikeresen korrigálni az esetleges eltérő állapotot.

Várjuk érdeklődését, jelentkezését. Kérdéseit megírhatja e-mailben, vagy felteheti munkaidőben telefonon a 06 30 5224776 telefonszámon.

Dr. Bezzegh Attila

Dr. Bezzegh Szakértő Iroda Kft.
Budapest