DDC DNA Healthy Weight DNA test
A HomeDNA ™ Healthy Weight egy forradalmian új DNS alapú génvizsgálat, mely segítségével megvizsgáltathatja a testsúlyát leginkább befolyásoló 45 genetikai markert (SNP-t), a kapott eredményeket a laboratórium a kiadott leletben összeveti a populációs átlaggal, és végül javaslatot tesz az étrend módosítása, a testmozgás-stratégiák, és az egészségesebb életmód kialakítása tekintetében.

A vizsgálathoz egyszerű DNS mintát kell visszaküldenie (melyet az általunk kiküldött mintavevő eszközzel egyszerűen és fájdalommentesen otthon önmagának le tud venni – a vizsgálathoz szájnyálkahártya hámsejt mintára, vagy közismert nevén „nyálmintára” van szükség. Az eredmény 4-5 hét alatt készül el, és igen részletes, 48 oldalas angol nyelvű lelet formájában küldjük el Önnek. A lelet kézbesítése után ingyenes 30 perces konzultációt biztosítunk Szakértői irodánkban (1137 Budapest, Újpesti rakpart 8.), vagy Skype segítségével interneten keresztül, on-line. Amennyiben a lelet teljes magyar nyelv fordítását is szeretné megkapni, arra plusz összeg ellenében van lehetőség.


A lelet tartalma:

A vizsgált 45 genetikai marker részletes elemzése (mai ismereteink szerint a testsúly egyensúlyát leginkább ezek a markerek befolyásolják).
A kapott eredmények alapján szakembereink személyre szabott ajánlásokat készítenek Önnek:
Mely ételek fogyasztását javasolják, milyen arányban – mi az, ami a leginkább megfelel az Ön kalória-szükségletének.
Részletesen elemzik a tápanyag-igényt – javaslatot tesznek Önnek az optimális tápanyagigény és a leginkább szükséges táplálék-kiegészítők tekintetében.
Összefoglalják az Ön számára optimális edzőgyakorlatok típusát, gyakoriságát, hosszát és nehézségi fokát – így megtalálhatja a testsúly-cél és az optimális fizikai állapot elérése céljából végzendő legjobb edzésfajtát.

A kapott eredmények kiértékelését egyszerűsített összefoglaló táblázatban mutatja be a lelet, a kiértékelés alapja pedig a populációs átlaggal történő összevetés. Így az Ön leletében az adott tulajdonság aktivitása lehet Alacsony (Low), Átlagos (Normal) és Emelkedett (Enhanced) – a színkódok segítenek a lelet gyors megértésében.


A lelet laikusok számára is érthető nyelven foglalja össze a teendőket – azt, hogy mennyi fehérje, szénhidrát és zsírt fogyasztás javasolt naponta, melyek azok a fontos tápanyagok, melyek hiánya az adott genetikai tulajdonságok alapján könnyen kialakulhat, illetve, hogy mi ezeknek a tápanyagoknak a természetes forrása. A lelet alapján sikeresen megtalálható az optimális tápanyag-összetétel, amely mellett a testsúly a kívánt szintre csökkenthető. Ugyancsak fontos, hogy a leletben feltüntetett táplálék-kiegészítők bevétele, illetve javasolt edzés, testmozgás is megtörténjen – ez a garanciája az optimális testsúly elérésének.


Tudományos háttér
A genetikai vizsgálatok mindennapossá váltak, és eredményeik megalapozhatják az egéség hosszútávú fenntartását, a betegségek megelőzését. Az orvosi genetikai vizsgálatok sokat tudnak segíteni a mindennapokban – amennyiben tudjuk, hogy örökölt génállományunk mire hajlamosít és mire nem, alkalmunk van felkészülten és tudatosan módosítani mindennapos életvitelünket, és hozzájárulni egészségünk hosszú ideig történő megtartásához.

A közelmúlt kutatásai lehetővé teszik az egyedi DNS kódok vizsgálatát, és az egyedi génvizsgálati eredmények felhasználását. Számos vizsgálat igazolta, hogy az így kialakított, személyre szabott testsúly –szabályozó étrend és életvitel-reform 33%-kal hatékonyabban képes az optimális testsúly elérését elősegíteni.


Gyakori kérdések:

Milyen gének vizsgálata történik meg a DDC HomeDNA Healthy Weight teszttel?
Laboratóriumunk azokat a genetikai markereket (SNP) elemzi, amelyeket nemzetközileg elismert alapkutatások során írtak le, fedeztek fel. A gének által kódolt eltérések alapján a tápanyagok feldolgozása eltérő, nagy mértékben függ a genetikai kódtól a testedzés hatásossága is.

Szükség lehet-e valaha a vizsgálat újbóli elvégzésére?
Nem. Nem szükséges megismételni a HomeDNA Healthy Weight tesztet, mivel a vizsgált személy génetikai állománya a születéstől élete végéig változatlan marad. A DNS vizsgálata az egész élet alatt azonos eredményt ad- ezért újra tesztelni szükségtelen. Az elvégzett DNS génvizsgálat az egész életre szóló befektetés – mely a találgatás területéről a biztos tudás alapjaira helyezi a diéta és a testedzés kérdését.

Milyen információkat tartalmaz a lelet?
A HomeDNA ™ Healthy Weight lelet a vizsgált személy genetikai tulajdonságai alapján kialakított táplálkozási és testedzési javaslatokat tartalmaz. A táplálkozásra vonatkozó javaslatok közérthetően megfogalmazott és grafikusan színkóddal bemutatott információk. A lelet részletesen kitér a fogyasztandó táplálék összetevőkre, azok arányára, mennyiségeire, illetve a szükséges táplálékkiegészítők fogyasztására is javaslatot tesz.
A lelet alapján alkalma lesz az optimális tápanyagbevitelt összeállítani, (a szükséges fehérje, szénhidrát és zsír beviteli optimumát kialakítani), illetve, hogy mi a teendője a felesleges testzsír csökkentése céljából – tehát hogy hogyan lesz képes az optimális testsúlyt elérni.
A lelet alapján világossá fog válni az Ön számára, hogy milyen típusú testedzés esetén mire számíthat a testsúly-csökkentés tekintetében. A lelet az edzési javaslatok, a diéta, a táplálék-kiegészítők tekintetében konkrét javaslatokat tesz, ezek segítségével egyszerűbbé válik a normál testsúly elérése, annak megtartása hosszú távon át.


A lelet alapján kaphatok-e információt az esetleges örökletes megbetegedéseimről?
Nem. A HomeDNA ™ Healthy Weight lelet kizárólag azokra a gének vizsgálatát végzi el, amelyek a test tápanyag-feldolgozó képességét szabályozzák. A megbetegedések genetikai vizsgálatát orvosgenetikusok által kért, erre a célra szakosodott laboratóriumokban végzett tesztek alapján lehet elvégezni. Amennyiben ilyen megbetegedése van, vagy ilyesmit feltételez, forduljon orvosához, keresse fel az Ön lakóhelyén ellátást végző genetikai tanácsadást. A DDC laboratórium által végzett DNS alapú genetikai vizsgálat semmilyen módon sem alkalmas betegségek felismerésére, diagnosztizálására, betegségek kizárására, kezelésének nyomon követésére. A DDC laboratórium által végzett DNS alapú genetikai vizsgálat lelete alapján semmilyen megbetegedés kezelését nem lehet/szabad végezni, ez alapján nem szabad meglevő bármilyen más kezelést felfüggeszteni, módosítani. A DDC által végzett DNS alapú genetikai vizsgálat tudományosan megalapozott, de kizárólag tájékoztató jellegű, nem egészségügyi ellátás.

Mennyire megbízhatóak az eredmények?
A DDC laboratórium az összes előírt állami és nemzetközi működési szabály és protokoll betartása mellett működik, melyet az Amerikai Egyesült Államok és számos nemzetközi szervezet folyamatosan és rendszeresen ellenőriz. Az ellenőrző szervezetekrő (auditálásokról) a DDC laboratórium honlapján tájékozódhat.

A vizsgálatot Webshopunkon keresztül rendelheti meg (Kattintson ide!)

A vizsgálat ára 120 000.- Ft

AKCIÓ! A vizsgálat jelenleg 99 000.- Ft áron rendelhető meg.