Az optimális egészséges testsúly és a genetika – a DNA Healthy Weight vizsgálat

Egy olyan új vizsgálat vált elérhetővé szakértői irodánkon keresztül, aminek segítségével a tápanyag-felvétel és beépülés; a vitaminok, táplálék-kiegészítők hasznosulása és a rendszeres testmozgás, edzés hatékonyságának genetikai szabályozása vizsgálható.

Ma már tudjuk, hogy a szüleinktől és őseinktől örökölt genetikai tulajdonságok alapvetően képesek befolyásolni a táplálék hasznosulását. Valójában már az éhségérzet, az étvágy kialakulása is örökletes tényezők szabályozása alatt is áll, de ugyancsak a gének felelősek az étel-preferenciáinkért is (magyarul: a genetikai tulajdonságok képesek meghatározni azt, hogy melyik ételt szeretjük, melyiket nem; illetve hogy mikor miből és mennyit kívánunk enni.

A HomeDNA ™ Healthy Weight HomeDNA ™ Healthy Weight új DNS alapú genetikai vizsgálat 45 olyan genetikai markert tesztel, melyek leginkább hatnak a testsúly alakulására. A vizsgálat részletes, laikusok számára is könnyen értelmezhető angol nyelvű lelete a vizsgált személy állapotán túl a jövőbeli teendők tekintetében is tartalmaz információt. Javaslatot tesz a diéta minőségi- és mennyiségi összetevőire, illetve leírja mely táplálék-kiegészítőkre lehet szüksége, és hogy milyen jellegű testedzés a leginkább kívánatos az Ön számára.

A vizsgálat egy életre szóló befektetés, egyszer kell ugyanis csak elvégezni – genetikai tulajdonságaink életünk során nem változnak. A DDC laboratórium több évtizedes gyakorlattal, nagy pontossággal és megbízhatóan végez DNS alapú genetikai vizsgálatokat. Önnek csupán a címét kell megírnia, vagy a honlapon belüli webshop-ban feladnia a rendelést. A vizsgálat díját a webshop segítségével kártyával is kiegyenlítheti, de kérhet sárga postai csekket, és akkor is befizetheti az árát, amikor a levett mintákat postán visszaküldi.

A vizsgálathoz szükséges DNS minták otthon, önmaguk által könnyen, megbízhatóan és fájdalommentesen levehetők. A levett minták szobahőmérsékleten hetekig stabilak, ezért a visszaküldéssel nem kell sietnie. A vizsgálathoz szájnyálkahártyahámsejt mintára („nyálmintára”) van szükség. A vizsgálati eredmény legkésőbb a minta beérkezésétől számított 6. hétre elkészül. A kapott eredményt – igény szerint – e-mailben, és/vagy kinyomtatva, postán küldjük el. Az eredmény birokában szóbeli ingyenes 30 perces konzultációt biztosítunk az irodában, előre egyeztetett időpontban.

További részleteket itt olvashat.

A vizsgálat Webshopunkon keresztül megrendelhető.

Az elvégzett DNS alapú génvizsgálat nem alkalmas megbetegedések felfedezésére, esetleges diagnózis igazolására vagy elvetésére, és nem használható gyógyszeres kezelés megkezdéséhez, folytatásához vagy leállításához sem – a kapott eredmény semmilyen egészségügyi / betegellátási felhasználásra nem alkalmas.