Akció!

B6-9-12 táplálék-kiegészítő (30 db. kapszula)

(13 vásárlói értékelés)

3 000 Ft 2 250 Ft

Kapszulánként B12-vitamint (1000,0 μg cianokobalamin), B6-vitamint (8,0 mg piridoxin-5’-foszfát) és Folsavat (1000,0 μg pteroil-monoglutaminsav) tartalmazó étrendkiegészítő készítmény. Egy dobozban 30 db kapszula van.

A B12-vitamin és a B6-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez. A B12-vitamin, a B6-vitamin és a folát hozzájárul a normál homocisztein-anyagcseréhez.

Készleten

Cikkszám: 5999564020010 Kategória: Címkék: ,

Leírás

A kapszula egyik aktív összetevője, a B12 vitamin vagy más néven ciano-kobalamin a kiegyensúlyozott táplálkozással is elegendő mennyiségben kerül a szervezetünkbe. A máj jelentős mennyiségű, akár évekre elegendő B12-t tárol, de ha a hiány tartós, egyszer az is elfogy.

A készítmény másik két összetevője, a folsav (B9 vitamin) illetve a B6 vitamin (piridoxin) együttesen hatékonyan támogatják a B12 vitamin hatását.

A B12 bevitele csökkent lehet szigorú vegetáriánus étrend mellett, túlzott alkoholfogyasztás, általános alultápláltság, anorexia esetén, valamint idős korban. Gyakoribb azonban, hogy a bevitel megfelelő, de a tápcsatornából a felszívódás zavart, így a szervezet mégsem jut elegendő B12-vitaminhoz. A felszívódás zavara más szempontokból egészséges embereknél is 50 év felett kezdődhet, de 70-75 év felett nagyon általános.

A B12 felszívódása csökkent mértékű lehet hosszabb ideig fennálló hasmenés, hányás, gyomor- vagy bélgyulladás, gyomorsav-hiány, gyomorfekély, bélféreg-fertőzés mellett. A B12 hiánya vagy felszívódási zavara enyhébb esetekben többek között kimerültséghez, étvágytalansághoz, menstruációs zavarokhoz vezethet. Komolyabb esetben a kognitív gondolkodás zavarai, memóriazavarok, Alzheimer-betegség megnövekedett kockázata, más idegrendszeri és pszichiátriai rendellenességek, vérképzési problémák, zsíranyag-csereeltérések (emelkedett koleszterin- és triglicerid értékek), valamint szívinfarktus és agyvérzés fordulhat elő.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságtudományos bizonyítékokon alapuló megállapításai szerint a B12 vitamin, a B6 vitamin és a folsav hozzájárulhatnak az idegrendszer és a pszichés funkciók optimális működéséhez, a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez.

B6-9-12 táplálék-kiegészítő (30 db. kapszula) termékről 13 értékelés

 1. Ildikó

  Édesapámnak vásárolom már több hónapja, a Papa sokkal jobb kedvű lett, és ami a legfontosabb – elmúlt a félelme, szorongása, és nem gyanúsít minket mindednféle dolgokkal (korábban azt feltételezte, hogy ezt-azt elvettünk tőle, pénzt, meg az autóját. Évekkel ezelőtt adta el a Ladáját..) Azt hiszem segít neki a vitamin, köszönöm.

 2. Blogos

  A 12,6-es homociszteint és 8,6-os koleszterint kb két hét szedés után a célértéktratomány közelébe juttatta (8,6 lett a homocisztein, a koleszterin pedig 5,9. Korábban koleszterincsökkentőt szedtem, de nem bírta a májam, meg az izmaim nagyon fájtak, aztán kiderült hogy az enzimek megemelkedtek, abba kellett hagyni. Amúgy se volt valami hatásos – de most a B6-9-12 szedése igen hamar lecsökkentette a kivánt szintre a koleszterint. Csak ajánlani tudom, inkább ezt, mert lehet hogy segít, és akkor nem kell a gyógyszer.

 3. Emese

  Édesapám már nyolcadik hete használja a vitaminokat. Kétségtelen van javulás ,habár az elején nagyon hullámzott az állapota.Egy nap jobban volt, másnap nagyon rosszul. De ez összefüggött a nagy vérnyomás ingadozásaival, amit már jó ideje nem sikerül stabilizálni. Délelőtt alacsony (70/35) , estére pedig nagyon magas (180/90). Most már kb. két hete jobban van , sokkal nyugodtabban alszik, éberebb, különösen a délutáni órákban, amikor már tavaszi kerti munkálatokat is tervez. Nagy megnyugvás számomra az is, hogy újra elkezdhette (szinte két hónap után) a mindennapi kétszeri sétáját. 2015. március 05

 4. Emese

  Édesapám azóta is sokkal jobban van, igaz közben beállitottuk normális szintre a reggeli borzasztó alacsony vernyomását is. Kisebb kihagyásai vannak, de jól lehet vele kommunikálni, éjszakai felkeléseikor is sokkal éberebb, alvása nyugodtabb.Soha nem is használt altatót. Napi kétszeri sétáját ügyesen végzi, sőt hetente egyszer, kétszer kártyázik sógornőjével és észrevehetően jobban kapcsol és gyorsabban számol. 2015. március 14.

 5. Viki

  Anyósom évek óda demenciás, kezelik, de sokat romlott az állapota, már a fiát sem ismerte meg – azt mondta neki, hogy hasonlítasz a fiamra, de az már meghalt. Összekeverte a fiát a férjével, apósommal, aki tényleg meghalt két éve. Elkezdtük adni neki a B9-9-12-t, és kb a harmadik héttől mindenki számára látható volt a javulás, abbamaradtak a gyanúsítgatások, nem pakolászik órákon át ülve az ágya szélén egyik nejlonzacskóból a másikba, és ami a legfontosabb, egyedül otthon lehet hagyni, megbízhatóan segít a háztartásban is. Azt mondta, hogy sokkal jobban érzi magát, nem fél (azt mondta, hogy időnként nagyon félt valamitől, leginkább a körülötte levőktől, mert nem értette őket, és nem tudta kik veszik körül. Most már közel egy éve kapja, és jól van, remélem még továbbra is megmarad a hatásossága.

 6. Juhászné Bartha Zsuzsanna (megerősített tulajdonos)

  Az eddigi termékkel elégedett voltam 🙂

 7. Stipa

  A B12 tablettákból nem szívódik fel.

 8. Bezzegh Attila

  Tisztelt Hozzászóló! Rosszul tudja, a B12 vitamin ciano-kobalamin formája szájon át adva igen jól felszívódik, pontosan annyira, amennyire ezt az intrinsic faktor termeléssel a szervezet szabályozza. Számos nemzetközi vizsgálat, illetve saját méréseink (holo-transcobalamin meghatározás) megbízhatóan igazolják a saját készítményünk felszívódását is. Üdvözlettel: D. Bezzegh Attila

 9. Simon Judit

  Tisztelt dr. ur ! Ezt a késztményt bárki szedheti ? Ha igen akkor mennyi ideig ? A koleszt.- em egy kicsit magas – talán ez segithetne ! Szedem a benfogammát az jó lett. ugyanis a kezeim már közel sem olyan erősen zsibbadnak éjjelente. Sok jót olvastam itt a B 6, B9 B12 vitaminokről s azt gondolom talán kuraszerüen ezek is jók lennének . Jól gondolom ? Tisztelettel : SJ.

 10. Bezzegh Attila

  Tisztelt Érdeklődő!
  A készítmény (B6-9-12) B12 vitamint, folsavat és B6 vitamint tartalmazó táplálékkiegészítő, ezért bárki szedheti, aki úgy gondolja (vagy van erre vonatkozó laboratóriumi lelete), hogy a szervezetében nincs elegendő mennyiség ezekből a vitaminokból. Az utóbbi évek kutatásai alapján úgy tűnik, hogy a modern mezőgazdasági módszerekkel előállított élelmiszerek B12 és folsav tartalma kisebb, így gyakrabban alakul ki az élet során ezen anyagok esetében is hiányállapot. Ezek visszapótlására a készítmény alkalmas. Saját és vásárlói tapasztalatok alapján a készítmény kúra-szerűen alkalmazható (1-2 hónapon át szedhető, naponta egy kapszula, reggel), majd ezt követően érdemes megvizsgálni az eredményt. Elég gyakran találkozom azzal, hogy a kapszulákat folyamatosan szedik – éna magam is így teszek – és ennek káros hatását nem észleltem.
  Üdvözlettel: Dr. Bezzegh Attila

 11. simon judit

  Köszönöm szépen a tájákoztatást !! 🙂

 12. Dógi József

  Én 8 hónapja szedek spirulina és klorella ill kék és zöld algát de van még harmadik is de az már elég drága! lényeg az hogy az idegrendszeri a reflux és a gyulladások eltüntek, normalizálódott az anyagcsere probléma is de még az aszthma is 80% ban elmúlt, de még sorolhatnám! A zöldségben ne bízzanak mert 60 év alatt több mint 90 % ban csökkent az ásványi anyag minden növényben amit meg vesznek a hipermarketben vagy boltban – ezt nem én találtam ki!

 13. Fábián Rozália

  Szeretném megrendelni!

 14. Bezzegh Attila

  Tisztelt Érdeklődő, A drBEZZEGH B6-9-12 itt a honlapon, a Webshop menüpont alatt megrendelhető utnvétellel, vagy ha ez bonyolult, akkor kérem írja meg a címét, illetve hogy hány dobzzal szeretne az iroda@drbezzegh.hu e-mail címre, vagy telefonáljon munkanapokon napközben a 06 30 5224776 telefonszámra.

 15. Bezzegh Attila

  Tisztelt Hozzászóló,

  Köszönöm az írását, igen, növényekben is található B12 vitamin, de sajnos igen csekély mennyiségben – ezért javasolják ma már világszerte, hogy a főleg növényi étrenden levők mindenképpen pótolják a hiányzó anyagokat – így a B12 vitamint is – táplálékkiegészítők rendszeres fogyasztásával.

 16. Csabai Katalin

  Valamelyik labor eredményem elemzésénél olvastam, h B-12 hiányát jelzi az eredményem. Szeretném pótolni és egy dobozzal megrendelni a vitaminból !!!!

 17. Bezzegh Attila

  Kedves Katalin, ennek semmi akadálya, a drBezzegh B6-9-12 készítmény a webshopunkin keresztül utánvétellel, vagy más fizetési módok segítségével gond nélkül megrendelhető. Részletek: http://drbezzegh.hu/termek/b6-9-12-vitaminkeszitmeny/

 18. KK

  Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy a kapszula zselatinból készült-e, ill. mik az egyéb összetevői?
  A legutóbbi labor erdménye:
  A b12 szint 125 pm/L,
  a folsav 6.8 nmol/L,
  a transferrin 206,91 mg/dl
  Emellett ártalmatlan extrasystoléim vannak ami eléggé zavaró. Elképzelhető hogy a b12 és a folsav hiány okozza ezt? Milyen adagot érdemes szedni b12, ill. folsavból naponta, hogy megszünjenek gyorasan a tünetek?
  Köszönettel:
  KK

 19. Bezzegh Attila

  Tisztelt Érdeklődő,

  A kapszula zselatinból van, a hatóanyagon kívül tömegnövelő-szert (mikrokristályos cellulózt), kukorica-keményítőt, csomósodás-hátlót (Mg-sztearátot) tartalmaz.
  A laboratóriumi vizsgálati eredmények elemzését konzultációs idő alatt vállalom, és abban az esetben a teljes (esetleg a megelőző) eredményekre is szükség van. A B12 és folsav-hiány, illetve az extrasystolék között valószínűleg nincs összefüggés. A drBEZZEGH B6-9-12 készítmény táplálék-kiegészítő, gyógyszerként, gyógyszer helyett, betegségek kezelésére nem használható, egyedül a B12, folsav, illetve B6 vitaminok hiányában annak mérésére javasolt szedni, napi egy kapszula adagolásban.

  Üdvözlettel:

  Dr. Bezzegh Attila

Mondd el a véleményed