Cservölgy Életösvény – Dr. Patay Gábor, Dr Tóth Edit, Dr. Bezzegh Attila

Magyarország 2017-ben valószínűleg világelsővé vált (sok más mellett) az egy főre eső életmódtanácsadók számában. Ez egyrészt honfitársaink gyors és szemfüles vállalkozásfejlesztését dicséri, miközben rámutat arra, hogy milyen nagy igény van manapság komplett megoldásokra, milyen mértékben vált problémává az az élet, amit élünk.

Mindennapjainkban az első számú kihívást a legnagyobb veszélyforrás, az élelmiszer jelenti. Még most, 2018-ban is annak bűvkörében élünk, hogy a kiegyensúlyozott (mondjuk úgy: egészséges) táplálkozáshoz elég megfelelően megválasztani a tápanyagok összetételét, apró fehér dobozokból pótolni az aktuálisan divatosnak kikiáltott vegyületeket és néha meglátogatni a konditermet. A dolog talán túlmutat ezen. Egy picit…

Pontosan ez volt az oka annak, hogy hárman (Dr. Patay Gábor, Dr. Tóth Edit és Dr. Bezzegh Attila) figyelmünket egy komplex megoldás – Cservölgy Életösvény – előkészítésére irányítsuk:

  1. Betegeink problémáját közösen, több területen tevékenykedő orvos-csapat próbálja beazonosítani. Ennek a munkának része nemcsak a beteg panaszainak felmérése, de környezeti, családi és egyéb hátterének feltérképezése is. Nem kezelünk tüneteket, célunk a mögöttes okok felderítése. Az első találkozó egy olyan helyszínen történik, ahol az orvos-beteg kommunikációt semmi sem zavarhatja meg: a természetben.
  2. A laboratóriumi vizsgálatok eredményét nemcsak kézbe adjuk, de azokat a beteggel közösen értékeljük, az abból levonható következtetéseket közérthetően tárgyaljuk meg. Eközben szem előtt tartjuk, hogy nem a laborértékeket, hanem a beteget szeretnénk meggyógyítani. A mintavételekre és a kontrolvizsgálatokra Budapesten van lehetőség.
  3. A kívánatos módosításokat (legyen az a gyógyszerek mennyiségének folyamatos leépítése vagy a fogyasztott élelmiszer összetételének átalakítása) nem sokk-szerűen alkalmazzuk és ugyanakkor figyelemmel vagyunk a beteg élethelyzetére, életmódjára és körülményeire is.
  4. A terápia során nem csak azt mondjuk meg, hogy MIT lenne célszerű enni, hanem megmutatjuk, hogy ezt HONNAN tudja a beteg a legkönnyebben beszerezni. Ha szükséges, a páciens fizikai aktivitásáért felelős személy is bekapcsolódhat a munkába.
  5. Az állapotváltozást nem napi- vagy havi skálán, hanem éves viszonylatban értékeljük, hiszen elsődleges célunk a beteget megkímélni a sokkszerű változásoktól, melyre a szervezete védekezéssel válaszolhat.

Célunk az, hogy a beteg életcéljait és aktivitását legkevésbé befolyásoló rendszert hozzunk létre, melynek eredményeként még hosszú évekig aktív lehet.

Rövidesen elérhetővé válik a Cservölgy Életösvény – a megoldás. Figyelje további tájékoztatásainkat.