A bőr tulajdonságai és a gének – a SkinCare DNA vizsgálat

SkinCare DNA test

A SkinCare DNA egy DNS-alapú molekuláris genetikai vizsgálat, mely során a bőr öregedését befolyásoló 5 kategóriában 16 genetikai marker (SNP-t) analízise történik meg.

A vizsgálat Szekértői Irodánkon keresztül megrendelhető.

A kapott eredményeket összesítő 8-9 oldalas lelet a következő kérdésekre ad választ:

A bőr szilárdságának és rugalmasságának vizsgálata: megvizsgálja, hogy a vizsgált személy bőre genetikailag hajlamos-e a korai ráncosodásra.

A bőr várható apró ráncosodása az életkor előrehaladtával: megvizsgálja, hogy a bőrön belül zajló glikációnak nevezett folyamat mennyire segíti/gátolja a bőr károsodását, az apró ráncok kialakulását.

A napfény okozta károsodás és a bőr-pigmentáció kialakulása: ez a vizsgálat segít előre jelezni azt, hogy milyen a vizsgált személy szervezetének védekező képessége a napfénnyel szemben – tehát előrevetíti a bőr UV érzékenységét, és annak későbbi következményeit.

Szabad-gyök károsodás vizsgálata: a genetikailag vizsgálható eltérések előre jelezhetik azt, hogy a vizsgált személy bőre mennyire védett a szabad gyökök okozta károsodással szemben… (pigmentáció, „májfolt”, öregségi pigmentek kialakulásának mekkora a veszélye?)

A bőr érzékenységének és gyulladás-hajlamának vizsgálata: mennyire hatékonyan védik génjei az irritációval szemben, milyen a heg, a sérülés okozta bőrelváltozások kialakulásának az esélye?

A vizsgálat elvégzéséhez postán küldünk ki vizsgálati egységcsopmagot, mintavételi leírással. A minta levétele egyszerű, házilag bárki elvégezheti. A levett mintát postán kell visszaküledni. A vizsgálat díját a megrendeléskor (bakkártya vagy PayPal rendszer segítségével), vagy a csomagban található sárga postai csekken kell befizetni. A vizsgálatot a teljes összeg megfizetését követően kezdi meg a laboratórium. A vizsgálati eredmény legkésőbb a minta beérkezésétől számított 6. hétre elkészül. A kapott eredményt – igény szerint – e-mailben, és/vagy kinyomtatva, postán küldjük el. Az eredmény birokában szóbeli ingyenes 30 perces konzultációt biztosítunk az irodában, előre egyeztetett időpontban.

További részleteket itt olvashat.

A vizsgálat Webshopunkon keresztül megrendelhető.